Papionul, accesoriul care atrage atenţia

Papionul, accesoriul care atrage atenţia

Papionul reprezintă o alternativă pentru cei ce nu poartă cravată, dar vor să fie corect îmbrăcaţi, cel puţin din punctul de vedere al ţinutelor formale. În plus, în ziua de azi papionul este atât de neobişnuit, încât este un accesoriu care atrage atenţia imediat. În pofida acestor aspecte, cei mai mulţi care încearcă acest accesoriu, tind apoi să-l abandoneze, uitând şi de faptul că este foarte versatil.

Un bărbat stilat, când trebuie să participe la o întâlnire formală, nu se va gândi niciodată să poarte un papion cu nodul gata făcut şi va alege un papion negru pentru o întâlnire formală, iar pentru o întâlnire mai puţin formală va recurge la unul colorat sau cu imprimeuri. Fiind potrivit şi la ţinutele casual, papionul poate fi purtat de exemplu la blugi, cămaşă şi tenişi. La ţinutele casual testează papioane de diferite culori şi imprimeuri. Acestea vor oferi caracter ţinutei şi vor scoate în evidenţă simţul tău stilistic. Dacă ţii un discurs şi porţi papion, vei atrage cu siguranţa atenţia ascultătorilor. Acesta îţi poate oferi complimente neaşteptate şi un aer de distincţie. Totuşi, trebuie să ştii să-l porţi. Nu este de ajuns doar să-ţi achiziţionezi unul şi să-i faci un nod şi să-l pui pe gât deoarece acest accesoriu implică diferite forme şi stiluri. Experţii în stil ştiu că este foarte important ca papionul să fie purtat în funcţie de mărimea gîtului şi în funcţie de forma feţei pentru a crea o ţinută balansată şi armonioasă.

Pentru îndeplinirea acestor cerinţe îţi prezint modelele: fluture, clasic, îngust şi cel cu marginile ascuţite.

Modelul fluture Acesta are de obicei o “aripă” a fundei de o lăţime situată între 7,5 şi 9 cm. Tipul de nod specific modelului fluture este potrivit pentru cei ce au gâtul, faţa şi bărbia mari.

Modelul clasic Spre deosebire de modelul fluture, acesta are în general o “aripă” de o lăţime de 5,5 – 7 cm, bucurându-se de cea mai multă popularitate. Este o alegere bună aproape pentru oricine, indiferent de înălţime sau de greutate.

Modelul îngust Acesta este mai puţin formal, dar este tot timpul acceptat în ţinutele casual şi formale deopotrivă. Modelul îngust arată bine pe bărbaţii slabi cu o faţă lungă.

Modelul cu marginile ascuţite Acest model este recomandat celor care vor un look unic în timp ce poartă smochingul. În concluzie, dacă ai senzaţia că este prea banală cravata, papionul reprezintă accesoriul perfect. Dacă vrei  să scoţi în evidenţă simţul tău stilistic poartă unul care necesită nodul făcut şi experimentează  cu diferite texturi, culori şi modele. Versatilitatea lui constă în faptul că poate fi purtat atât la ţinutele elegante, cât şi la ţinutele casual. Nu uita că papionul se alege în funcţie de forma feţei şi că el poate fi în avantajul sau dezavantajul tău.